Sisustus

Miten valita oikea sänky?

Nukkuminen on tärkeää hyvinvoinnille ja terveydelle, mutta nukkumisen laatuun vaikuttaa suuresti se, millaisella sängyllä nukkuu. Sänky on yksi kodin tärkeimmistä hankinnoista, joten sen valintaan kannattaa käyttää aikaa ja huolellisuutta. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä sängyn valintaan ja esittelemme yhden Sotkan suosituimmista sängyistä, PARIS-sängyn.

Sängyn valinta – 4 vinkkiä sänkykaupoille

Sotkan verkkosivuilla on hyödyllinen opas sängyn valintaan, josta löydät lisää tietoa erilaisista sängyistä ja patjoista. Tässä tiivistelmä oppaan neljästä tärkeimmästä vinkistä:

  1. Kyljellään, vatsallaan vai selällään? Nukkumisasentosi vaikuttaa siihen, millainen patja sopii sinulle parhaiten. Kyljellään nukkujan kannattaa valita joustava ja vyöhykejousitettu patja, joka tukee lantiota ja olkapäätä. Vatsallaan nukkujan kannattaa valita kova ja tasainen patja, joka pitää selkärangan suorassa. Selällään nukkujan kannattaa valita keskikova patja, joka tukee alaselkää.
  2. Sängylläkin on parasta ennen -päivä. Sänky kannattaa vaihtaa uuteen noin 10–15 vuoden välein, sillä kulunut patja ja kimmoisuutensa menettäneet jouset voivat aiheuttaa selkävaivoja ja heikentää unen laatua. Myös sijauspatja kannattaa vaihtaa 3–5 vuoden välein, jotta se säilyttää ominaisuutensa ja sänky pysyy raikkaana.
  3. Yksin vai kaksin? Parivuoteessa nukkujilla voi olla erilaiset tarpeet ja mieltymykset sängyn suhteen. Tällöin voi olla hyvä idea valita kaksi erilaista patjaa, jotka vastaavat kummankin nukkujan toiveisiin. Patjojen päälle voi laittaa yhteisen petauspatjan, joka tuo sänkyyn yhtenäisyyden tunnun. Jos nukkumakaverin kääntyily häiritsee, jouseton patjavaihtoehto voi olla ratkaisu ongelmaan.
  4. Materiaalilla on väliä. Sängyn alkuperään ja materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota aina runkopuusta kankaaseen. Sängyn pitää kestää aikaa ja kulutusta yöstä toiseen ilman, että sen ominaisuudet kärsivät. Mallistostamme löydät myös allergiaystävälliset tuotteet.

PARIS-sänky – tyylikäs ja mukava vaihtoehto

Jos etsit laadukasta, kestävää ja edullista sänkyä, tutustu Sotkan PARIS-sänkyyn. Se on yhden hengen sänky, jossa on harmaa kangasverhoiltu runko ja sälepohja. Sänky on saatavilla kahdessa eri koossa: 90 x 200 cm ja 120 x 200 cm. Sänkyyn kuuluu myös paksu ja pehmeä petauspatja, joka lisää mukavuutta ja suojaa patjaa. Patja ei sisälly sänkyyn, mutta voit valita sen Sotkan laajasta patjavalikoimasta. PARIS-sänky sopii hyvin niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, ja se on helppo yhdistää erilaisiin sisustustyyleihin.

PARIS-sänky on nyt tarjouksessa Sotkassa, joten tilaa omasi pian verkkokaupasta tai tule tutustumaan siihen lähimpään myymäläämme. Unelmasi sänky odottaa sinua!

Kuvien lähde: Sotka.fi