Sisustus

Moottorisängyn hyödyt ja haitat

Moottorisänky on sänky, jonka pää- ja jalkapäätä voi säätää moottorin avulla. Moottorisänky voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat lisätä mukavuutta ja ergonomiaa nukkumisessa ja rentoutumisessa. Moottorisänky voi myös auttaa joissakin terveysongelmissa, kuten selkä- ja niskakivuissa, refluksissa, turvotuksessa ja uniapneassa. Mutta onko moottorisänky sopiva kaikille? Mitä etuja ja haittoja moottorisängyllä on verrattuna tavalliseen sänkyyn?

Tässä artikkelissa käymme läpi moottorisängyn hyviä ja huonoja puolia, sekä esittelemme yhden laadukkaan ja edullisen moottorisängyn, joka sopii monenlaiseen makuun ja tarpeeseen.

Moottorisängyn edut

Moottorisängyn suurin etu on sen monipuolisuus. Voit säätää sängyn asentoa helposti kaukosäätimellä niin, että löydät itsellesi sopivan asennon nukkumiseen, lukemiseen, katsomiseen tai lepäämiseen. Moottorisänky antaa sinulle mahdollisuuden muokata sänkyäsi oman mieltymyksesi mukaan, eikä sinun tarvitse tyytyä yhteen ja samaan asentoon koko yön.

Moottorisänky voi myös parantaa unen laatua ja terveyttä. Jos kärsit esimerkiksi selkä- tai niskakivuista, voit nostaa päätyä hieman ylös, jolloin vähennät painetta alaselälle ja niskalle. Jos taas sinulla on refluksi eli närästys, voit kohottaa päätyä enemmän, jolloin estät mahahapon nousemisen ruokatorveen. Jos sinulla on turvonneet jalat tai huono verenkierto, voit nostaa jalkapäätä ylös, jolloin helpotat nesteen poistumista ja veren virtausta. Jos sinulla on uniapnea eli hengityskatkoksia unessa, voit kohottaa päätyä niin, että hengitystiet pysyvät avoimempina.

Moottorisänky voi myös lisätä parisuhteen laatua. Jos sinulla ja kumppanillasi on erilaiset mieltymykset sängyn asennosta, voitte valita kahden erillisen moottoripatjan, jotka yhdistetään yhteen runkopatjaan. Näin voitte säätää omat puolenne haluamallanne tavalla, eikä teidän tarvitse kompromissoida toistenne kanssa. Voitte myös nauttia yhteisestä ajasta sängyssä esimerkiksi katsoen elokuvaa tai juoden aamukahvia, kun voitte molemmat olla mukavassa asennossa.

Moottorisängyn haitat

Moottorisängyllä on myös joitakin haittapuolia, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöstä. Moottorisänky on yleensä kalliimpi kuin tavallinen sänky, sillä se sisältää enemmän teknologiaa ja osia. Moottorisänky vaatii myös sähkövirtaa toimiakseen, mikä lisää sähkönkulutusta ja voi aiheuttaa ongelmia sähkökatkoksen sattuessa. Moottorisänky on myös painavampi kuin tavallinen sänky, mikä voi vaikeuttaa sen siirtämistä ja puhdistamista.

Moottorisänky voi myös rajoittaa patjan ja vuodevaatteiden valintaa. Moottorisänkyyn sopii parhaiten joustinpatja tai vaahtomuovipatja, jotka mukautuvat sängyn asentoon. Pussijousipatja tai lateksipatja eivät sovi moottorisänkyyn, sillä ne eivät taivu tarpeeksi hyvin. Moottorisänkyyn kannattaa myös valita joustava ja venyvä lakana, joka pysyy paikoillaan sängyn liikkuessa. Päiväpeitteen käyttö voi olla hankalaa moottorisängyssä, sillä se voi jäädä kiinni sängyn mekanismeihin.

Moottorisänkypaketti Astrid 160/180 kangas

Jos olet kiinnostunut hankkimaan moottorisängyn, kannattaa tutustua moottorisänkypaketti Astrid 160/180 kangas. Tämä on laadukas ja edullinen moottorisänky, joka sopii monenlaiseen makuuhuoneeseen ja budjettiin. Moottorisänkypaketti Astrid sisältää:

  • Kaksi erillistä moottoripatjaa, jotka voi yhdistää yhteen runkopatjaan. Moottoripatjat ovat joko 80 cm tai 90 cm leveitä, ja niissä on 5-vyöhykkeiset pussijouset, jotka tukevat kehoa ergonomisesti. Moottoripatjojen pää- ja jalkapäätä voi säätää kaukosäätimellä haluttuun asentoon.
  • Yhden runkopatjan, joka on joko 160 cm tai 180 cm leveä, ja jossa on puurunko ja vahvistetut kulmat. Runkopatjan päällinen on irrotettava ja pestävä, ja siinä on vetoketju neljällä sivulla. Runkopatjan väri on harmaa.
  • Kaksi petauspatjaa, jotka ovat joko 80 cm tai 90 cm leveitä, ja joissa on pehmeä ja hengittävä vaahtomuovi. Petauspatjojen päällinen on irrotettava ja pestävä, ja siinä on vetoketju kahdella sivulla.
  • Kaksi sängynpäätyä, jotka ovat joko 80 cm tai 90 cm leveitä, ja joissa on tyylikäs ja moderni muotoilu. Sängynpäädyt kiinnitetään runkopatjaan metallikiskoilla, ja niiden väri on harmaa.
  • Kaksi jalustaa, jotka ovat joko 80 cm tai 90 cm leveitä, ja joissa on neljä pyörää. Jalustat helpottavat sängyn liikuttamista ja puhdistamista.

Moottorisänkypaketti Astrid on saatavilla hintaan 999 € (normaali hinta 1999 €), mikä on erittäin edullinen hinta moottorisängylle. Voit tilata moottorisänkypaketin helposti Luxcasa.fi-verkkokaupasta, joka tarjoaa ilmaisen toimituksen koko Suomeen. Luxcasa.fi on suomalainen verkkokauppa, joka myy laadukkaita huonekaluja edulliseen hintaan. Luxcasa.fi tarjoaa myös 14 päivän palautusoikeuden ja takuun tuotteilleen.

Jos haluat lisätietoja moottorisänkypaketti Astridista tai muista Luxcasa.fi:n tuotteista, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpost